Gastvrijheid zetten we eerst op papier.

Project & design

De basis van een duurzaam en efficiënt hotel begint aan de tekentafel.

Een goed hotel heeft een stevige fundering als het gaat om functionaliteit. Door vooraf goed na te denken voorkom je dat kostbare vergissingen uit een ontwerp moeten worden gecorrigeerd. Daarom staat bij ons een integraal ontwerp altijd aan de basis voor elk duurzaam en efficiënt hotel.

Verspilling is zonde van de energie
Het meest optimale ontwerp is wanneer we de totaalkosten over de hele levensduur van een hotel in kaart kunnen brengen. Op die manier garanderen we maximale functionaliteit tegen minimale kosten. Voor zo’n integraal ontwerp gaan we uit van de Total Cost of Ownership (TCO), waarbij alle kosten gedurende de exploitatie zijn berekend. Ook hier gebruiken we het model van ‘Het Ideale Hotel’ voor. In zo’n hotel is alles netjes verzorgd en blijft dat ook. Gasten zullen daar nooit overlast ervaren door niet werkende zaken in het hotel. Het ideale hotel is overigens ook hét voorbeeld van duurzaamheid, want er wordt zo weinig mogelijk verspild. De keuzes voor het te realiseren ontwerp worden uiteindelijk bepaald door beschikbare middelen en andere voorwaarden.

Vergissingen kunnen wij voorkomen
Met onze zeer brede kennis en ervaring is Homanser in staat elk hotel als één geheel te beschouwen. Zo kunnen regelmatig gemaakte vergissingen in een hotelopzet worden voorkomen. Door ‘Het Ideale Hotel’ model te matchen met uw kaders komt uw meest optimale ontwerp tot stand.

Innovatieve partners die bij ons passen
Voor de realisatie van nieuwe hotels en de transformatie of renovatie van bestaande hotels werken wij samen met innovatieve partners die op exact dezelfde manier denken vanuit een integraal ontwerp. Waarbij gebruikte materialen, ontwerpen, installaties en systemen maximaal geschikt zijn voor de toepassing gedurende de omschreven tijd en voor maximaal comfort en rendement zorgen. Ook zijn er diverse handigheden waarmee uw hoteloperatie quick wins kan realiseren. Dat scheelt geld én ergernis. Kortom, een win-win situatie.